Tavuğun nar gibi kızarması için üstüne ne sürülür?Tavuk kızartma püf noktaları

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında denizkızı tarafından paylaşıldı.

  1. denizkızı

    denizkızı Yeni Üye

    Tavuk en çok tükettiğimiz beyaz et kaynaklarından biridir. Tavuğun haşlamasının yanı sıra fırında nar gibi yapılan tavukta oldukça leziz olmaktadır. Tavuğu fırında nar gibi kızartacak şekilde pişirmek için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

    İşte size fırında nar gibi yapılmış tavuk kızartma püf noktaları:

    *Tavuğunuzu fırına vermeden önce limon ve tuz ile güzelce terbiye yapıp üzerine biraz şeker serpin. Nasıl da kızararak piştiğine şahit olabileceksiniz. Ya da limonu ikiye bölüp yarım limonu tavuğun üzerine bastırıp güzelce yedirin. Öbür parçasını tavuğun içine yerleştirip kızartmalısınız. Tavuğun piştikten sonra nar gibi kızardığına şahit olacaksınız.
    tavuk1xr6.jpg
    *Fırında kızartılacak tavuğun kıtır kıtır ve altın renginde olması için tavuğu haşladıktan sonra balık kızartacakmış gibi una bulayabilirsiniz. Ardından fırına sürüp nar gibi kızarmış tavuğun nasıl yapıldığını görün.

    *Yumuşak ve mis kokulu bir tavuk pişirmek istiyorsanız limon kabuğu ile tavuğun dışını ovmalısınız.

    *Fırında tavuk yaparken mutlaka tavuk derisi tavuğun üzerinde kalmalıdır. Böylece tavuk daha güzel pişer. Tavuğunuzu pişirmek için fırına vermeden önce defne yaprağı ve tane karabiber de ekerseniz daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Tavuğun üzeri öyle kızarınca benimde ağzımın suyu akmakta. Özellikle kömürde dönen tavuklarda harika olmakta.
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Yorumunun altina imza atiyorum abi. Kötu oldum suan da :D
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş