Tavada Ya Da Fırında Kestane

Konu, 'Yemekler' kısmında dilayim tarafından paylaşıldı.

  1. dilayim

    dilayim Bölüm Yöneticisi

    Kestane kış döneminin vazgeçilmez lezzetleri olarak evlerimizin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Siz de tavada ya da fırında kestane yapmak istiyorsanız sizler için anlatacağım bu kısa yazıma kısmen göz atmanız yeterli olacaktır.

    Fırında-Kestane-Kebap.jpg

    Fırında kestane yapmak için öncelikle kestaneler yıkanmalı ve şişkin tarafları + biçiminde kesilmelidir. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirilmelidir. Ayrıca fırın ızgarasına yağlı kağıt serip kestanelerin düz kısımları kağıt üzerine gelecek şekilde de pişirme işlemi gerçekleştirilebilir.

    vp_h.jpg

    Tavada pişirmek içinde önce yıkanan kestaneler yine + şeklinde şişkin kısımlarından kesik atılıp hazırlanır. Çizilen kestaneler yaklaşık 2 saat suda bekletilmelidir. Ya da beklemek için vaktiniz yoksa 1 çay bardağı kadar su ilavesi gerçekleştirilip tavada pişirilir. Böylece helva kıvamında pişip tam ağzınıza layık olmaktadır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş