Tavada Çupra Nasıl Pişirilir

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında Murat tarafından paylaşıldı.

  1. Murat

    Murat Yönetici

    Teflon yanmaz tavada Çupra yapımı bir çok kişi tarafında merak edilir, Akdeniz kıyılarında Adana, Mersin hattında iki arkadaşın bir Akdeniz gecesinde yapımında yenmesine geçen zaman dilimini bir sanat olarak kayıtlara geçiriyoruz.

    Karşınızda Mersin'li arkadaşım MÇ (Murat Çabuk) nin eşsiz damak zevkinden esinlenerek bizzat tarifini uyguladığım Çupra tarifine geçeceğim.

    Öncelikle 2 Adet 500 600 gram ağırlığında Çupra gerekiyor, Salata tercihini size bırakıyoruz dilerseniz benim yaptığım salataları yanına ekleyebilirsiniz.
    [​IMG]
    Öncelikle yanmaz tavanın içerisine 1 yemek kaşığı zeytin yağı katarak tava mızı 10 dk orta ateşte ısıtıyoruz, sonrasında balıkları yatay şekilde çizerek rahat pişmesi için çiziyoruz, daha sonrasın da yıkayıp bir peçete vasıtası ile kuruttuğumuz balığımızı yada balıklarımızı tava ya alıyoruz 12-15 dakika arası pişirilir bu arada tava mızın üzerini cam kapak ile kapatarak yanmaması için takip etmek gerekiyor, ortalama pişirim süresinde spatula yardımı ile tavamızı çeviriyoruz ve diğer kısımı ise 3 ile 5 dakika arasında pişirip servise hazırlıyoruz.

    Not : Çok daha fazla balık yapacağınız zaman mutlaka balığın tavaya bıraktığı yağı süzmenizi tavsiye ediyoruz aksi takdirde balıklar 12-15 dakika pişmeden yanabilir.
     
  2. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    hey maşallah ellerine sağlık be
     
  3. n

    nehirim Yeni Üye

    Süper yapmışsın Murat ellerine sağlık yolumuz düşerse bize de yapar mısın? Birde un filan kullanmadın değil mi?
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...
Benzer Konularımız
  1. dilayim
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    372

Sayfayı Paylaş