Tatlı-Tuzlu Çörek nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Tatlı-Tuzlu Çörek hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    125 gr. margarin
    1 bardak zeytinyağı (2 parmak eksik)
    2 yemek kaşığı şeker
    2 çay kaşığı tuz
    ½ bardak süt
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    1 adet yumurtanın sarısı
    Un
    Çöreotu

    Yemeğin Tarifi
    Margarin ile zeytinyağını, şekeri ve tuzu iyice karıştırın. Sütü ilave edin. Kabartma tozunu atın. Unu yavaş yavaş karıştırın. Yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan ufak parçalar kopartın. Elinizle şekillendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün.

    Çöreotuyla süsleyin. 170 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
     
  2. h

    hehe99 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. n

    nurşen77 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. f

    fatma olgun Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  5. z

    zerodots Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  6. t

    tubican Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş