Tas Kebabı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Tas Kebabı tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    500 gr. kuzu kuşbaşı
    8 adet orta boy soğan
    2 yemek kaşığı margarin
    2 bardak pirinç
    Tuz, karabiber
    Kırmızı pul biber


    Yemeğin Tarifi
    Pirinci ılık ve tuzlu suda bekletin.

    Etleri yıkayıp, tencereye koyun. Soğanları bütün bırakın, büyükse ikiye bölün. Tuzu, karabiberi ve pul biberi atın. Margarinle birlikte eti iyice karıştırın.



    Tencereyi ters çevirerek, kendinden büyük bir tepsinin ortasına koyun. Üzerine ağırlık oturtun (içi su dolu bir tencere olabilir). Su koymadan pişirin.



    90 dakika sonra yıkanıp, süzülmüş pirinçleri tepsinin ortasındaki tencerenin etrafına yerleştirin. Üzerine 2 bardak su koyup, pişirin. Arada bir tepsideki pirinçleri karıştırın.

    Pirinçler pişince, ortadaki tencereyi alın. Etleri kenarlarındaki pirinçlerle servis yapın.
     
  2. N

    Napster Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. n

    nuran57000 Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. M

    Mina Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. k

    kkorrssann Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  6. m

    mehtap Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  7. Murat

    Murat Yönetici

    Tas Kebabının yapımını yörelere göre degişiklik göstermekte. Birde iskilipte dolma yapılıyor konu ile alakadar degilde ne bilim pirinc ile kazanı konu icinde görünce oradaki etle yapılan dolma tarifi aklıma geldi.
     
  8. A

    Abdullah Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlanmış yapanın ellerine sağlık...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş