Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik) tarifi

Konu, 'Tavuklu Yemek Tarifleri' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    [​IMG]
    Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 adet tavuk veya 4 parça tavuk eti
    1 adet soğan
    Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
    1 yemek kaşığı tereyağ
    Yarım kahve fincanı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tarçın


    Yemeğin Tarifi
    Bir tencereye, yarısına kadar su koyup içine tavuğu yerleştirin, 1 ad soğanı bütün olarak içine koyun. Üzerine tuzu ve karabiberi serpin 10-15 dakika haşlayın. Tavuğu haşladıktan sonra tencerenin içinde alıp suyunu süzdürün.

    Küçük bir kapta zeytinyağı, tarçın ve toz karabiberi karıştırın. Bu karışımı haşlanmış tavuğun her tarafına sürün Tavuğu yağlanmış tepsiye koyun pembeleşinceye kadar fırında pişirin.

    Fırından çıkardığınız tavuğu üzerine parça parça tereyağını koyup servis tabağına alın. İsteğe göre pilavla birlikte servis yapın.
     
  2. M

    Mina Yeni Üye

    Tarçını yemeklere pek yakıştırmıyorum ben özellikle suriye ve iran taraflarında tarçını nerdeyse tüm yemeklerde kullanıyorlar tarçınlı pilavlarını yemiştim ama bana pek uymadı
     
  3. Nursena

    Nursena Admin

    Oo mina tarçınlı tavuk senin o muhteşem korinden daha leziz oluyor tatlım :p
     
  4. i

    irem Yeni Üye

    Tavuğa tarçını pek yakıştıramıyorum ama iranda bırakın tavugu bir çok yemeğe tarçın kullanıyorlar
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş