Tam Yan Kung Çorbası (Tavuk Çorbası) nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Tam Yan Kung Çorbası (Tavuk Çorbası)
    Malzemeler
    2 su bardağı Hindistan cevizi suyu
    2 su bardağı tavuk suyu
    2 su bardağı su
    1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak)
    1 sap pırasanın sadece beyaz kısmı (çok ince yemeklik doğranacak)
    5-6 adet mantar (çok incecik doğranacak)
    1 adet haşlanmış tavuk göğsü (ama tavla zarı dediğimiz şeklinde küp küp doğranacak)

    Yemeğin Tarifi
    Orta boy bir çorba tenceresine Hindistan cevizi suyunu, tavuk suyuyla beraber koyarak, kaynamaya bırakalım. Kaynayınca içine haşlanmış ve küp doğranmış tavuk eti, ince ince kıyılmış pırasa, soğan ve mantarı ekleyerek pişmeye bırakalım. Yaklaşık 15-20 dakika sonra bir kasede karıştırılmış çorba sosunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatalım. Sıcak olarak servise sunalım.
     
  2. o

    olcim Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. e

    ecrinim17 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş