Tahinli Batırık / Karaman

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Tahinli Batırık / Karaman nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    5 çay bardağı ince bulgur
    1 baş ince kıyılmış kuru soğan
    1 yemek kaşığı kavrulmuş tahin
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kimyon
    İnce kıyılmış maydanoz
    Yeşil soğan

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir kaba ince bulguru alıyoruz. Üzerine sıcak su ilave ediyoruz. Kabın ağzını kapatıp, bulgurun şişmesini bekliyoruz. Diğer tarafta bir tavaya göz kararı tahini alıp kavuruyoruz. Şişen bulgurun içine bir baş ince kıyılmış kuru soğan, salça, kavrulmuş tahin, tuz, karabiber, kimyon katıp, hepsini karıştırıp yoğuruyoruz. Biraz yoğurduktan sonra içine ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ilave ediyoruz en son olarak elimizde sıkıyoruz.

    Servis yaparken tabağa dilimlenmiş domates, salatalık koyuyoruz. Marul ve soğan piyazıyla servis yapıyoruz.

    Selime Fırat/Karaman
     
  2. n

    nevin Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş