Sütlü Islak Börek nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Sütlü Islak Börek nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 paket margarin
    3 adet yufka
    250 gr beyaz peynir
    1 demet maydanoz
    1 adet yumurta
    Yeterince süt

    Yemeğin Tarifi
    Bir tavada margarini eritelim ve soğutalım. Üç yufkayı da tek tek yağlayalım ve üst üste dizelim. Yağladığımız yufkaları sigara böreğinde olduğu gibi üçgen şekilde 16 eşit parçaya bölelim.

    İç için beyaz peyniri ufalayalım ve ince kıyılmış maydanozla karıştıralım. Kesilen yufka parçalarının ucuna beyaz peynirli içten bir tatlı kaşığı kadar koyalım.

    Köşelerini katlamadan kalın bir sigara böreği biçiminde saralım. Börekleri yüksek kenarlı bir kaba alalım. Kabın içinde, böreklerin üzerini tam kapatacak kadar süt ekleyelim. Börekleri sütün içinde 20-25 dakika kadar bekletelim. Bu sürecin sonunda da elinizle hafifçe sıkarak, yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Üzerine çırpılmış yumurta sürelim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene dek, 25-30 dakika pişirelim.
     
  2. s

    servan Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. e

    elifim Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. n

    nazan bekret Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  5. f

    femir Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş