Sütle Yapılan Kakaolu Tatlılar

Konu, 'Tatlılar' kısmında Goksel tarafından paylaşıldı.

  1. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    Sütlü Kakaolu Pasta Tatlı Tarifleri ,

    Kakaolu Sütlü tatlı tarifleri ,



    Sütlü Kakaolu Tatlı Nasıl Yapılır ?


    Çilolatalı krokanlı pasta tarifi

    Çilolatalı krokanlı pasta Malzemeler

    1 adet hazır kakaolu pasta keki
    1 paket kakaolu pasta kreması
    1 poşetten hazırlanmış krem şanti
    1 su bardağı kıyılmış fındık
    1 su bardağı
    200 gram kakaolu yaz helvası

    [​IMG]

    Çilolatalı krokanlı pasta Yapılışı

    Kekin bir parçasını servis tabağına koyun. 1 su bardağı ılık suda, 1 çorba kaşığı granül kahve ve 1 çorba kaşığı tozşekeri karıştırın. Keki bu kahveli suyla ıslatın. Helvayı 2 kaşık kahveli suyla ezin, kekin üzerine yarısını yayın. Üzerine krem şanti koyun. Üzerindeki tarife göre hazırlanmış pasta kremasının yarısını sürün. Kekin ikinci parçasını da kahveli suyla ıslatın ve üzerine kapatın. Kalan helvalı karışımı pastanın üzerine sürün, onun üstüne kalan pasta kremasını yayın. Üzerini arzuya göre krem şanti, krokan, fıstık ve parça çikolata ile süsleyerek servis yapın.


    Supangle

    Supangle Malzemeler

    4 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı nişasta
    1 yemek kaşığı un
    1 paket bitter çikolata
    antep fıstığı
    hindistan çevizi
    2 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
    1 paket vanilya

    [​IMG]

    Supangle Yapılışı

    Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır. Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.

    Sufle

    MALZEMELER

    2 su bardağı süt
    6 adet yumurta
    2,5 çorba kaşığı kakao
    1/2 kahve fincanı patates unu
    1 su bardağı toz şeker
    4 çorba kaşığı margarin

    Yapılışı

    Patates ununu derin bir kaba alın. 1 su bardağı sütü azar azar dökerek karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Kalan sütü tencereye alıp tozşekeri ilave ederek orta ateşte kaynatın. Kakaoyu da ekleyerek karıştırarak kaynatmaya devam edin. Boza kıvamındaki hamuru azar azar ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. Margarin?i ekleyip iyice çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Karışım ılınınca yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpın. Yumurta aklarını mikserler kar halinde çırpın ve karışıma ilave edin. Yavaş yavaş karıştırıp yağlanmış sufle kabına dökün. Önceden ısıtılmış 150° ısılı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapılmalıdır.

    KAKAOLU MUHALLEBİ

    Kakaolu Muhallebi Malzemeler


    4 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı kakao
    vanilya
    250 gr şeker
    80 gr prinç unu

    [​IMG]

    Kakaolu Muhallebi Yapılışı:

    Pirinç ununu ve şekeri bir tencereye koyun. Üzerine sütü ilave edip pirinç ununu sütle ezin. Muhallebi koyulaşana dek arada bir karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin. Muhallebiyi kaselere boşaltın ancak bir kısmını ayırıp, içine kakaoyu kanştırın. Kakaolu muhallebiyi kaseye alttan beyaz kısmı görülecek şekilde boşaltın. Soğutup, servis yapın.
     
  2. a

    angel Yeni Üye

    Sütle yapılan herşey gerçekten mükemmel oluyor sütlü tatlı hastasıyım.
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Öğle vakti de iyi gider ancak bu gün daha hafif bir şeyler deneyeceğim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş