Susamlı Uzakdoğu Pilavı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    Susamlı Uzakdoğu Pilavı
    Malzemeler
    2 adet tavuk butu
    2 yemek kaşığı susam
    2 su bardağı arpa şehriye
    1 adet kuru soğan
    1 adet kırmızı dolmalık biber
    1 adet sarı biber
    2 yemek kaşığı soya sosu
    2 diş sarmısak
    1 yemek kaşığı tereyağ
    3 yemek kaşığı sıvıyağ

    Yemeğin Tarifi
    Arpa şehriyenin 1 bardağını margarinle pembeleştirip bekletin.

    Tavuğu yıkayıp süzün.

    2 yemek kaşığı sıvıyağın içine dövülmüş sarmısak atıp karıştırın. Rendelenmiş soğan, tavuklar ve küp şeklinde doğranmış soğanları atıp karıştırın. Tavukları iki taraflı karıştırıp 2 yemek kaşığı soya sos, 1 yemek kaşığı un, 2 bardak su ilave edip 15 dakika pişirin. Kavurduğunuz şehriyeyi ve ayırdığınız şehriyeyi ilave edin. 2 bardak sıcak su, karabiber ve tuz koyup pilavı pişirin.

    Sıvıyağda susamı pembeleşene kadar kavurun. Susamı pilava ilave edip 10 dakika dinlendirip servis yapın.
     
  2. z

    zencimelek Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. p

    poperus Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. Murat

    Murat Yönetici

    Tayvan yemeklerinden olduğunu tahmin ediyorum, Singapur civarında da yemişliğimiz vardır.
     
  5. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi


    Bu tarifi daha önceleri google'den arastirmistim ancak buradaki gibi detayli yazmiyordu, gercekten tesekkur ederim.
     
  6. Ottoman

    Ottoman Bölüm Yöneticisi

    Çine gittiğimde bir kaç kez yemiştim, ancak Malezya da daha güzel yapıyorlar.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş