Susamlı Fasulye Nasıl Yapılır

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Şuşu tarafından paylaşıldı.

  1. Şuşu

    Şuşu Yeni Üye

    Susamlı Fasulye Tarifi Resimli
    Susamlı Fasulye Tarifi

    Susamlı Fasulye Malzemeleri:
    Taze fasulye
    Sarımsak
    Limon
    Susam
    Sıvıyağ
    Tuz


    [​IMG]


    Susamlı Fasulyenin Yapılışı: Taze fasulyeyi ayıklayın ve yıkayın. Fasulyeleri kaynar suya atın. Rengi hafif değişmeye başlayana kadar haşlayın. Haşlanan fasulyeleri ocaktan alıp süzü, soğumaya bırakın. Bir kapta limon, sarımsak, tuz ve sıvıyağdan oluşan salata sosunu hazırlayın. Soğuyan fasulyeleri verev doğrayın. Doğradığınız fasulyeleri salata tabağına alın. Üzerine salata sosunu gezdirin. Küçük bir tavada bir miktar susamı kavurun. Rengi değişip güzelce kavrulan susamları salatanın üzerine serpin ve servis yapın.




    alıntı
     
  2. N

    Nursultan Yeni Üye

    susamlı fasulye de çok lezzetli görünüyor bayıldım doğrusu
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Susamlısını daha önce denememiştim, aslında mutfak olayımız çok farklılıklar göstermekte.
     
  4. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Susamli Fasulye bende denemedim daha önce. Bilmiyorumki pek ilgi cekici gelmiyor ama denenebilir belkide.
     
  5. Ottoman

    Ottoman Bölüm Yöneticisi

    Harika bir lezzet olarak hep aklımda kalacak tatlardan bir tanesidir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş