Susamlı Açma nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında betül tarafından paylaşıldı.

  1. b

    betül Yeni Üye

    Susamlı Açma
    Malzemeler
    2 yemek kaşığı kuru maya
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 su bardağından 2 parmak az sıvıyağ
    1,5 su bardağı süt
    4 su bardağı un
    1 çay kaşığı tuz

    Üzeri için;
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı susam ya da çörek otu

    Yemeğin Tarifi
    Yoğurma kabına ılık sütü, maya ve toz şekeri koyup karıştırın. Maya eriyince unu ve tuzu ekleyin. İyice yoğurarak yumuşak bir hamur tutun. Kabın üzerini örterek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Ortamın soğuk olmamasına dikkat edin. Fırın tepsisini yağlayın. Mayalanan hamurdan bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, simit gibi biçimlendirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayarak açmaları aralıklı olarak tepsiye dizin. Üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürüp, susam ya da çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında açmalar kızarıncaya kadar pişirin.
     
  2. F

    FATOŞ Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. s

    suskun78 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. s

    sevil Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. h

    hatin Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  6. S

    STENOS Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  7. Ottoman

    Ottoman Bölüm Yöneticisi

    Yıllar önce Özgül Unlu mamullerinde HAKKI usta vardı, adam 150 200 kilo filandı ancak bir açma yapardı aklını alırdı aklını.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş