Sudak Balığı Tavası

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Sudak Balığı Tavası çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    4-6 adet dondurulmuş sudak fileto
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    3 yemek kaşığı taze kaşar rendesi
    2 yemek kaşığı un
    2 adet yumurta
    Kızartmak için:
    1 çay bardağı sıvıyağ

    Yemeğin Tarifi
    Önce sudak balıklarına tuz ve karabiber serpiştirelim. Sonra balıkları kaşar rendesine batırıp, her tarafını iyice bulayalım. Hatta bastırarak peynirlerin iyice yapışmasını sağlayalım.

    Öte yandan bir tabağa un serpiştirip bir kasede de yumurtaları çırpalım. Bir taraftan da tavaya yağı aktaralım ve orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Şimdi de peynire bulanmış balıkları una batırıp, oradan çıkarıp, yumurtanın içine daldırıp, iyice kaplayalım.

    Hiç vakit kaybetmeden kızgın yağın içine atıp, arkalı önlü 7-8 dakika kadar kızartalım. Serviste yanına haşlanmış patates dilimleri, mayonez veya ?tartar sos? çok yakışır.
     
  2. m

    maydonoz39 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. e

    esenrüzgar Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. u

    uroloji Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş