Soslu Sebze Kızartması tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında turna tarafından paylaşıldı.

  1. t

    turna Yeni Üye

    Soslu Sebze Kızartması hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    2 adet havuç
    2 adet kabak
    2 adet patlıcan
    6 adet yeşil biber
    1 adet küçük karnabahar
    2 su bardağı mantar

    Kızartmak için:
    3 adet yumurta
    1 su bardağı un
    2 tatlı kaşığı tozbiber
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Sebzeleri yıkayıp süzün. Kabakları, havuçları, patlıcanları ince ince ve uzunlamasına doğrayıp sütün içinde bekletin.

    Karnabaharı 5 dakika haşlayın.

    Yumurta, tozbiber ve tuzu çırpın. Bir tabağa un koyun. Sebzeleri önce yumurtalı karışıma, sonra una batırarak kızdırılmış yağda kızartın.

    Yoğurt, sarmısak ve dereotunu karıştırın. Sebzelerin yanında servis yapın.
     
  2. s

    sentez36 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. s

    sengulugurhan Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. B

    BlackRooster Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  5. i

    ilknur Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  6. n

    nigar Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  7. x

    xxtekmilexx Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  8. t

    tuuce Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  9. h

    hasat63 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  10. e

    ezgi Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  11. m

    muttun Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş