Soslu Dil Balığı Nasıl Yapılır

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında kumru16 tarafından paylaşıldı.

  1. k

    kumru16 Yeni Üye

    Resimli Soslu Dil Balığı'nın Tarifi ,
    Soslu Dil Balığı yapılışı,
    Soslu Dil Balığı nasıl yapılır


    MALZEMELER

    4 dilbalığı filetosu
    Tuz
    Karabiber
    3 çorba kaşığı limon suyu
    2 kereviz,
    1 domates
    1 büyük demet dereotu
    1 çorba kaşığı margarin
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    Sos İçin :
    150 ml et suyu
    50 ml üzüm sirkesi
    2 tatlı kaşığı nane
    75 gr yoğurt

    [​IMG]

    HAZIRLANIŞI

    Balıkları yıkayıp temizledikten sonra suyunu iyice süzün.
    Üzerini tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın.
    Kerevizi yıkayıp kabuklarını soyun ve uzun kalın şeritler halinde doğrayın.
    Domatesleri kaynar sudan geçirin, soğuk suyla durulayıp kabuklarını soyun.
    Çekirdeklerini temizleyip etli kısmını doğrayın.
    Dereotunu yıkayın. Bir tutamını kenara ayırıp geri kalan kısmını doğrayın.
    Sos için
    Et suyunu sirke ve nane ile bir tencerede karıştırıp 10 dakika kapağını kapatmadan pişirin.
    Bu arada kerevizi margarinde kızartın.
    İçine bir miktar su ilave edip kerevizi 10 dakika daha pişirin. İçine doğranmış domatesleri ilave edin.
    Tuz, karabiber ve dereotunun yarısını ilave edip tatlandırın. Pişen kerevizi sıcak olarak muhafaza edin.
    Bir tavada yağı kızdırın. Balık filetolarını 5-6 dakika kızartın.
    Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın. İçine yoğurt ve dereotunun geri kalan kısmını ilave edin ve karıştırın.
    Balığı sebze ve sosla birlikte servis edin.
    Afiyet Olsun
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Dil balığını çok severim soslu olunca tabi bir okadar daha güzel oluyor
     
  3. r

    rodali Yeni Üye

    orta karadeniz'de değeri bilinmeyen, tutulunca yenmeyen, kediye giden balık.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş