Soslu biber dolma

Konu, 'Sarma ve Dolma Yemekleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]

    Malzemeler :

    • 2 Poşet Dondurulmuş Biber
      Soslu Fırın Dolma 300 Gr. Kıyma
      3 Adet Soğan
      6 Çorba K. Pirinç
      3 Çorba K. Bulgur
      2 Çorba K. Salça
      2 Çorba K. Biber Püresi
      1 Tutam Maydonoz
      1 Tutam Reyhan
      Tuz
      Karabiber
      Su
      Sıvıyağ
    HazırlanışıSoğanları küp küp doğruyoruz. Doğradığımız oğanları geniş bir kaba koyuyoruz. bir süzgecin içine bulgur ve pirinçleri koyup yıkıyoruz. Kıyma[​IMG]biber püresi ve salçayı da kabın içine ekliyoruz.
    Maydanozları ve reyhanları da doğrayıp onları da kabın içine ekliyoruz. malzemelerin üzerine su ve sıvıyağ ekliyoruz. tuzu ve karabiberini ayarlayıp iç harcı karıştırıyoruz. Dondurulmuş biberleri çıkarıp içlerine harcı dolduruyoruz.
    Sosun hazırlanışı: Bir tavaya sıvıyağ ve yarım çorba kaşığı un ekleyip kavuruyoruz. Biber püresini de ekleyip tekrar çırpıyoruz. Daha sonra üzerine önce soğuk su[​IMG] sonra sıcak su ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
    dolmaları tencereye koyuyoruz. kaynayan sosu süzgeçten geçirerek dolmaların üstüne döküyoruz. önce ocakta bir süre pişiriyoruz.
    Ocaktan alınan biberler daha sonra tencerenin kapağı açık 180 derecede ısıtılmış fırında bir süre daha pişiriyoruz. (Üzeri yanık olmasın istiyorsanız fırında tencerenin kapağı kapalı pişirebilirsiniz.)
     

    Ekli Dosyalar:

  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Biber dolmasının içi harika gözüküyor. İç malzemesi birebir aynı ise denemek isterim.
     
  3. zehra

    zehra Yeni Üye

    ohh çok nefis görünüyor nehircim ellerine sağlık..olsada yesek şimdi ne güzel olurdu
     
  4. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    afiyet olsun canım :)
     
  5. Nursena

    Nursena Admin

    Sarımsak soslu kırmızı etli biber dolması

    Malzemeler

    750 gr kırmızı biber

    250 gr dana kıyma

    1\2 su bardağı pirinç

    2 tane soğan ( rendelenecek)

    3-4 diş sarımsak ( küçük rende ile rendelenecek ya da dövülecek)

    1/2 demet maydanoz

    2-3 kaşık zeytinyağı

    2 yemek kaşığı kuru nane

    2 yemek kaşığı biber salçası

    1 dolu yemek kaşığı nar ekşisi

    1\2 limon suyu

    1 çay bardağı su

    Dilediğiniz miktar tuz
    [​IMG]
    Yapılışı

    Malzemelerin hepsini karıştırıp, yoğuruyorsunuz. Kırmızı biberleri bu harçla doldurup tencereye diziyorsunuz. 1 1 \2 su bardağı su ekleyerek pişiriyorsunuz. Suyunun biraz fazla olması gerekiyor çünkü sosu için bu suyun bir kısmı kullanılıyor. Pişip ocaktan indirmeden önce sosu üstüne dökülüp bir taşım kaynatıyorsunuz.

    Dolmanın sosu

    1\2 çay bardağı zeytinyağ

    3-4 diş sarımsak

    1 tepeleme yemek kaşığı kuru nane

    1 tatlı kaşığı kırmızı biber

    1 \2 limon suyu

    Dövülmüş (ya da rendelenmiş) sarımsağı yağda kavuruyoruz. Naneyi ekleyip çeviriyoruz. Kırmızı biberi, limon suyunu ve yemek tenceresinden aldığınız 1 -2 kepçe dolmanın suyunu birlikte bir taşım kaynatıyouz.

    Sosu dolmaların üstüne gezdiriyoruz.

    Bu tarifide sweetkitchen.blogspot.com den aldım çok leziz görünüyor.
     

    Ekli Dosyalar:

  6. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Agzim sulandi, soslusu daha bi lezzetli oluyor.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş