Somon Füme Nasıl Yapılır?

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında S€ssiz P€ri tarafından paylaşıldı.

  1. S

    S€ssiz P€ri Yeni Üye

    Evinizde bugün balık şenliği olacak ve somon füme nasıl yapılır hep birlikte öğreneceğiz.
    Somon Füme Yapılışı ve Resimli Somon Füme Tarifi

    Malzemeler:
    750 gram kemikleri ayrılmış somon
    4 su bardağı şeker
    2 su bardağı kaya tuzu
    1/2 su bardağı kuru dereotu
    1 su bardağı zeytinyağı
    1/2 su bardağı çiçek yağı

    Somon.jpg
    Yapılışı:
    tuz şeker ve kuru dereotunu karıştırarak bir kısmı temiz ve derin bir tepsiye serilir.Kemikleri temizlenmiş olan somon balığı karışımının üstüne konularak görünmeyecek şekilde balık kapatılır.Tepsinin üstü alimünyum folyo ile kapatıldıktan sonra üzerine ağırlık yapabilecek bir aparat konulduktan sonra 3 gün dolapta bekletilir.
    Bekletilen balık yıkanır ve bir kaç parçaya ayrılır.Her bir parça tekrar sarılarak buzluğa konur.Donduktan sonra parçalardan biri alınır.Dışarda hafif çözülmeye yakın ince ince dilimlenir.Sıvı yağ karışımında 2 gün bekledikten sonra servis edilir.
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 21 Ocak 2015
  2. M

    Misafir Misafir

    tarıf dogru ama kayatuzunu nezaman koyacaksın onu anlayamadım
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Bir türlü ısınamadığım balıklardan biridir Somon ne fümesi ne başkası bir türlü tat alamadım.
     
  4. Netice

    Netice Yeni Üye

    Somanu kızartacaksınız çok güzel oluyor hamsi kızartır gibi yapmayı deneyiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş