Soğuk Algınlığına Ne iyi Gelir

Konu, 'Gebelik' kısmında I$ık tarafından paylaşıldı.

  1. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Kış mevsimi ile birlikte Soğuk Algınlığına yakalanma riski çogaldı siz hastalıktan korunmak için neler yapıyorsunuz ?
     
  2. t

    tnraksy Yeni Üye

    Genel olarak şunları yapabilirsiniz

    Salatanıza yağ ekleyin

    Öğle yemeğinde salata yemek akıllıca olur. Ancak yağsız yemek konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Iowa State Üniversitesi araştırmacıları 12 hafta boyunca yedi kişiyle yaptıkları çalışmada bu kişilere sadece salata vermiş ve her yemekten sonra kan değerlerini ölçmüş. Sonuçta salatalarında yağ kullanmayanların bedenlerinde bağışıklık sistemiyle bağlantısı olan karotenoidlerin ve antioksidanların emilmediği görülmüş. Doktor Wendy White, karotenoidlerin bağırsaklardaki emici hücrelere ulaşması için yağa ihtiyaç olduğunu söylüyor.

    Fasulyeleri uzatın

    Kızartmayı bir kenara bırakıp, buharda pişmiş sebzeleri tercih etmekte fayda var. Fazla yükleri kaybetmek; sadece kardiyovasküler hastalıklar ve diyabet riskini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda bağışıklık sistemini de düzenler. Tufts Üniversitesi araştırmacıları belirgin bir şekilde fazla kiloları olan insanlardan günde 100-200 kalori daha az almalarını istemiş. Kilo kaybının ve kolesterol değerlerinin değişmesinin yanı sıra, katılımcıların bağışıklık sisteminin hastalıklara karşı güçlendiği tespit edilmiş. Araştırmacılar tam olarak nedenini bilmese de kesin bir şey var ki; günde 100 kalori azaltmak oldukça basit bir iş. Mesela bir dahaki sefere portakal suyunu suyla değiştirip, patatesinin yanında da sos almamayı deneyebilirsin.

    Bakteri ve virüslere karşı yulaf tüketin

    Kemik iliğinde üretilen, makrofaj adı verilen beyaz kan hücreleri, bedeni sürekli olarak gezer, bakteri ve virüslerle mücadele eder. Ancak bunlar beta-glucan sayesinde harekete geçer. En önemli kaynağı yulaf.

    Domates çorba koruyucu unsur

    Soğuk algınlığını yenmek için tavuk suyuna çorba içmek iyi geliyor. Ancak korunmak istiyorsan, en iyisi domates çorbası.





    Acı tüketimi hastalığı önler

    Acı yiyeceklere yakıcılığı veren bir bileşik olan kapsaisin, hastalığı daha başlamadan durdurabilir. Güney Kore Uslan Üniversitesi'nde farelere günlük dozlar halinde kapsaisin verilmiş ve sonuçta hiç bu madde verilmemiş olan farelere göre bedenlerinde üç kat fazla antikor üreten hücreye rastlanmış. Bilindiği gibi daha fazla antikor demek, daha az soğuk algınlığı ve nezle demektir. Araştırmacı Doktor Rina Yu, diğer çalışmalarda da belirlendiği gibi bu bileşimi barındıran yiyecekleri yiyerek bağışıklık sistemini güçlendirebileceğini söylüyor.
     
  3. a

    asi1 Yeni Üye

    Ben şahsen bol bol bitki çayı içiyorum sizede tavsiye ederim. Kış aylarında soguk ve grip çok tehlikeli oluyor.
     
  4. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    ben bol bol sebze meyve yiyorum bunların yeterli gelmedigini düşündüğüm noktada bitkisel vitamin tabletlerinden alıyorum.
     
  5. PENİA

    PENİA Yeni Üye

    Soğuk aldınlığı için dinlenmek şart bitkisel şeyler denemeli ve mutlaka bol acılı çorba benim tercihim tarna açorbası :)
     
  6. Murat

    Murat Yönetici

    Kesinlikle Ihlamur ve Adaçayı tüketin derim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş