Soğanlı Köfte / Amasya-Merzifon tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Soğanlı Köfte / Amasya-Merzifon hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    Hamuru İçin;
    2 su bardağı un
    1 su bardağı soğuk su
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz

    Üzerini Süslemek İçin;
    Yoğurt
    1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

    İç Malzemesi İçin;
    250 gr. et kavurması (hazır olarak satılır veya kuşbaşı eti yağla kavurarak siz de hazırlayabilirsiniz)
    4 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı salça
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir karıştırma kabının içine koyduğumuz un, yumurta, tuz ve soğuk su ile kulak memesinden çok az sert bir hamur yapalım. Aslında bir mantı hamuru hazırlıyoruz. Üzerini nemli, temiz bir bezle örtüp, 20 dakika kadar bekletip, dinlendiriyoruz.

    Diğer tarafta iç malzemesi için, bir tavaya çok ince kıyılmış soğanları, yağ erir erimez ekleyeliyoruz. Soğanlar sararmaya başladığında, içine et kavurmasını, salçayı, tuzu, kırmızı ve karabiberi karıştırıyoruz. Hep birlikte 5-6 dakika kadar soteleyip, sonra altını söndürüp, soğumaya bırakıyoruz.

    Şimdi de hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlak toplar yapıyoruz. Temiz bir tezgaha, elimizin ucuyla unu serpip, topları poğaça gibi merdaneyle veya elimizle bir çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. İçine kavurmalı iç malzemeyi koyup, sıkı sıkı kapatıyoruz.

    Bir tencereye, yarısına kadar su koyup, kaynayınca suya tuz ilave ediyoruz.

    Daha önceden poğaça gibi yapıp, kapattığımız içli hamurları kaynamakta olan suya alıp, 20 dakika kadar pişiriyoruz. Yavaşça bir tahta kaşıkla karıştırıp, pişince bir el kevgiriyle suyunu süzdürerek, bir servis tabağına alıyoruz. Sonra üzerine çırpılmış yoğurt ekleyip, en sonunda da kırmızı pul biberi en üste serpiyoruz. Servise hazırdır.

    Zülfiye Erkoç/İstanbul
     
  2. n

    nimet Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. h

    hadiyeuyanik Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  4. b

    black Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  5. n

    nisa19_86 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  6. m

    manolya2 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş