Soğan Doğrarken Gözümüzün Sulanmaması İçin Neler Yapmalıyız?

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında denizfeneri tarafından paylaşıldı.

  1. d

    denizfeneri Yeni Üye

    Soğanda ağlamaya neden olan bir gaz bulunmaktadır. Bu gaz kararsız bir yapıya sahiptir ve soğanı doğrarken gözümüzdeki su ile tepkimeye girerek bizi ağlamaklı yapar.

    Soğan doğrarken ağlamamanız için size birkaç öneride bulunacağım. Bu önerileri takip ettiğiniz sürece soğan doğramaktan çekinmeyeceğinize eminim.

    *Soğan kesilmeden önce buzdolabında en az yarım saat bekletilmelidir. Soğanın kesildikten sonra ortaya çıkaracağı reaksiyonu etkileyen soğukluk etkisi sizin ağlama eyleminizi en aza indirmektedir.

    *Soğanı hızlı doğradığınız sürece soğanın çıkardığı gazın gözünüzle olan tepkisini en aza indirgemiş olursunuz.

    *Ağzınıza bir parça ekmek almanız durumunda göz yanıcı enzimleri ekmeğin çekmesine yardımcı olursunuz.

    *Soğan doğrarken sakız çiğnerseniz ağzınızdan nefes alırsınız ve bu durum gözlerinizin yaşarmasına engel olur.

    *Soğan doğrarken suyun altında doğrayın.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş