Sofra Servis Takımları

Konu, 'Hobilerimiz' kısmında Pinokyo tarafından paylaşıldı.

  1. P

    Pinokyo Yeni Üye

    Sofra Servis Takımları
    Sofra Servisi
    Masa Düzeni


    [​IMG]


    Tabaklar

    Çorba Tabağı: 22-23 cm büyüklüğünde çukur tabak.

    Kuver Tabağı: Salonun dekoruna uygun genel görüntü için masanın üzerine önceden konan tabak

    Yemek Tabağı: Normal düz tabak

    Tatlı Tabağı: Yemek tabağından küçük düz tabaklardır. Salata tabağı ya da tatlı tabağı olarak kullanılır.

    Ekmek Tabağı: 16-17 cm büyüklüğünde düz yuvarlak tabak

    Et Suyu Fincanı: İki kulplu fincandır.

    Çatallar

    Yemek Çatalı: Normal 4 taraklı çataldır. 19-20 cm büyüklüğündedir.

    Balık Çatalı: Üç taraklı, yaklaşık 18-19 cm büyüklüğünde bir çataldır.

    Pasta Çatalı: Üç taraklıdır ve sol tarafındaki tarak daha kalındır. Yaklaşık 15-16 cm büyüklüğündedir.

    Küçük Çatal: Normal yemek çatalının biraz küçüğüdür. 4 taraklıdır. Sofrada en çok kullanılan çatal cinsidir. Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir.

    Meyve Çatalı: Üç taraklıdır ve meyveye kolayca batabilecek sivri uçları vardır. Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir.

    İstiridye Çatalı: Üç taraklı ve yaklaşık 15 cm büyüklüğündedir. Sol elde kullanılır, sağ elde ise soslu kısmı yemek için çay kaşığı kullanılır.

    Sosis Çatalı: İki ince uzun taraklı ve sivri uçlu bir çataldır.

    İstakoz Çatalı - Kabuklu Deniz Ürünleri Çatalı: Özellikle istakoz ve pavuryaların içindeki etleri çıkarmak için kullanılan bir çataldır. İki küçük dişi vardır.

    Bıçaklar

    Yemek Bıçağı: Normal yemek bıçağıdır, yaklaşık 21-22 cm büyüklüğündedir.

    Et Bıçağı: Normal yemek bıçağı ile aynı ancak, biraz daha ufak ve eti iyi kesmesi için ağzının bir kısmı ya da tamamı tırtıklıdır.

    Balık Bıçağı: Yaklaşık 19-20 cm büyüklüğünde, keskin olmayan ve palet şeklinde bir bıçaktır.

    Meyve Bıçağı: Küçük bıçağın biraz daha küçüğüdür ve daha keskindir.

    Küçük Bıçak: Yemek bıçağının küçüğüdür, yaklaşık 19-20 cm büyüklüğündedir. En çok kullanılan bıçaktır. Salata, tatlı, meyve ve ordövr yerken kullanılır.

    Peynir Bıçağı: Palet biçimindedir, her yerde bulunmaz ve yerine küçük bıçak kullanılabilir.

    Tereyağı Bıçağı: İki şekilde tereyağı bıçağı vardır. Biri palet şeklindedir, diğer, küçük bıçağın küçüğüdür.

    Havyar Bıçağı: İki çeşittir. Biri mala şeklinde diğeri ağzı sapına eşit bir bıçaktır. Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir.

    Kaşıklar



    [​IMG]



    Çorba Kaşığı: Yaklaşık 20 cm büyüklüğündedir.

    Tatlı Kaşığı: Çorba kaşığının biraz küçüğüdür, yaklaşık 17-18 büyüklüğündedir.

    Et Suyu (Konsome) Kaşığı: Yuvarlak ağızlı kaşıktır.

    Buzlu Çay Kaşığı - Kokteyl Kaşığı - Frape Kaşığı: Uzun saplı çay kaşığı.

    Çay Kaşığı: Normal çay kaşığı, yaklaşık 13-14 cm büyüklüğündedir.

    Yumurta Kaşığı: Çay kaşığı büyüklüğündedir.

    Kahve Kaşığı: Çay kaşığının biraz küçüğüdür.

    Dondurma Kaşığı: Çay kaşığı büyüklüğünde, kürek biçimli ve düz ağızlı bir kaşıktır.

    Servis Takımları

    Salata Servis Çatalı - Salata Servis Kaşığı: Yaklaşık 25 cm büyüklüğünde hafif çukur büyük çatal ve kaşık.

    Yemek Servis Çatalı - Yemek Servis Kaşığı: Yemek dağıtmakta kullanılan yaklaşık 23-24 cm büyüklüğünde çatal ve kaşık.

    Balık Servis Çatalı - Balık Servis Bıçağı: 4 taraklı, mala biçimli çatal ve geniş ağızlı palet biçimli bıçak. Yaklaşık 24-25 cm büyüklüğündedirler.

    Ordövr Servis Çatalı - Ordövr Servis Kaşığı: Geniş ağızlı, hafif çukur ve 4 kısa dişli çatal ve düz iki yanı hafif köşeli kaşık.

    Et Kesme Çatalı - Et Kesme Bıçağı: Et kesmekte kullanılan sofra takımlarına uygun bıçak ve iki dişli çatal.

    Sebze Servis Kaşığı - Sebze Servis Çatalı: Hafif çukur, düz uçlu ve iki yan uçları hafif köşelidir. Yaklaşık 23-24 cm büyüklüğündedir.

    Çorba Kepçesi: Çorba servisi için kullanılır.

    Piliç Kesme Makası: En çok aile sofralarında piliç kesmek için kullanılan makas.

    Kuşkonmaz Servis Paleti: Izgaralı mala biçimli palet.

    Tost Servis Çatalı: Üç taraklı büyük çataldır.

    Pavurya Pensi: İstakoz ve böcek için de kullanılır.

    Kabuklu Deniz Ürünleri Servis Çatalı ve Servis Bıçağı: Yaklaşık 28-29 cm büyüklüğünde 2 dişli çatal ve bıçak.

    Pasta Servis Pensi: Pastayı bozmadan kavrayabilecek geniş ağızlı pens.

    Ceviz Pensi: Peynir ile ceviz servis edildiğinde ceviz kırmaya yarayan pens.

    Şeker Pensi: Kesme şekeri tutmaya yarayan pens.

    Sos Kepçesi: Sos servis etmede kullanılır.

    Pudra Şekeri Servis Kaşığı: Altı süzgeç gibi delikli büyük kaşık.

    Ekmek Bıçağı: Ekmek kesmeye yarayan büyük bıçak.

    Pasta Bıçağı: Büyük palet biçimli bıçak.

    Pat Servis Paleti: Su böreği, lazanya, fırın makarna vs. servis etmeye yarayan palet.

    Pasta Servis Paleti: Mala biçimli bir palettir ve bazı modellerinde bir tarafı biraz keskindir.

    Dondurma Bıçağı: Büyük palet tipli bıçak.
     
  2. A

    Abdullah Yeni Üye

    Daha güzel modeller yok mu acaba bunar çok sade gibi duruyor..
     
  3. i

    irem Yeni Üye

    Servis takımı benimde ihtiyacım var servis tabaklarını köşeli istiyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş