Şiveydiz Nasıl Yapılır?

Konu, 'Çorbalar' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Resimli Şiveydiz Yemeği,
    Şiveydiz nasıl yapılır,
    Şiveydiz çorbası Yapılışı

    Şiveydiz Yemeği Gaziantep Mutfağına ait çok hoş bir etli çorba yemeğidir.

    Şiveydiz için Malzemeler
    • 500 gr parça et
    • 2.5 kg. taze sarımsak
    • 2.5 kg. taze soğan
    • 4 su bardağı süzülmüş yoğurt
    • 1 su bardağı nohut
    • 1 yk. Kuru nane
    • 1 tk. Karabiber
    • Yarım su bardağı zeytinyağı
    • Yeterince tuz



    Hazırlanışı
    [​IMG][*]Et yeteri kadar su koyularak kaynatılır, kaynayınca köpüğü alınır. Geceden ıslattığımız nohut ve biraz tuzda ilave ederek etin üzerine koyup pişirilir.[*]Soğan ve sarımsakların kabukları temizlenip, beyaz kısımları yeşiline kadar 3 cm. uzunluğunda doğranır.[*]Pişen etin üzerine soğan ve sarımsaklar ilave edilir.[*]Soğan ve sarımsaklar piştikten sonra pişmiş yoğurt konulur.[*]Hepsi beraber 3-4 dk. Kadar kaynatılır.[*]Üzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve kuru nane gezdirilir.

    Doğranan soğan ve sarımsaklar iyice haşlanır, suyu süzülür ve etin içine öyle atılır.

    Şiveydiz sıcak olarak pirinç veya bulgur pilavıyla servis yapılır.

    Kaynak: gaziantep.com
     
  2. F

    Fıstık Yeni Üye

    Şiveydiz nece bir isim tarife bakılırsa sanki böyle yahniyi andırıyor tam anlamıyla olmasa bile
     
  3. E

    Esram Yeni Üye

    Değişik bir lezzet sanırım denemek gerektiğini düşünüyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş