Şiveydiz (4 Kişilik)

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    [​IMG]
    Şiveydiz (4 Kişilik) kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    250 gr Nohut
    250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
    1 Demet Taze Sarımsak
    1 Kg Yoğurt
    1 Su Bardağı Su
    Tuz
    Sos Malzemesi
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çay Kaşığı Haspir


    Yemeğin Tarifi
    Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın. Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın. Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir kapta yumuşayana kadar haşlayın.

    Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin. Hazırladığınız ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin.

    Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın.

    Yemeği servis tabağına alın. Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    siveydiz yemegi guzel yemeklerden biridir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş