Şifa Kaynağı Olan Meyve Ve Sebzeler

Konu, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' kısmında hayal perisi tarafından paylaşıldı.

  1. h

    hayal perisi Yeni Üye

    Sebze ve meyve tüketiminiz günde en az 5 porsiyon olmalıdır. Böylece vücudunuz için gerekli koruyucu madde alımını gerçekleştirmiş olursunuz.

    *Kırmızı ve beyaz üzüm tüketimleriniz ile hem kalbe hem de kansere karşı koruyucu olarak görev yapmaktadır.

    *Güçlü bir antioksidan içeriği bulunan karpuzda sık tüketilen bir meyve olarak bilinmektedir.


    *Çilek, ahududu, karadut, yaban mersini, kiraz ve vişne gibi kırmızı renkli meyveler antosiyanidin denilen pigmentleri içermektedir. Bu meyveler güçlü antioksidan içeriğine sahiptirler.

    *Posa, potasyum ve C vitamini bakımından zengin olan sarı renkli meyveler güçlü bir antioksidandır.

    *Yeşil biberde C vitamini bakımından zengin içeriğe sahiptir.

    *Şifa deposu olan kayısı beta kerotin göz ve cilt sağlığı açısından son derece faydalıdır.

    *Hem C vitamini hem de antioksidana karşı koruyucu görev yapan domates de oksidanlara karşı koruyucu görev yapmaktadır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş