1. Bu sitede çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Daha detaylı bilgi.

Şifa Kaynağı Olan Meyve Ve Sebzeler

Konu, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' kısmında hayal perisi tarafından paylaşıldı.

  1. h

    hayal perisi Yeni Üye

    Sebze ve meyve tüketiminiz günde en az 5 porsiyon olmalıdır. Böylece vücudunuz için gerekli koruyucu madde alımını gerçekleştirmiş olursunuz.

    *Kırmızı ve beyaz üzüm tüketimleriniz ile hem kalbe hem de kansere karşı koruyucu olarak görev yapmaktadır.

    *Güçlü bir antioksidan içeriği bulunan karpuzda sık tüketilen bir meyve olarak bilinmektedir.


    *Çilek, ahududu, karadut, yaban mersini, kiraz ve vişne gibi kırmızı renkli meyveler antosiyanidin denilen pigmentleri içermektedir. Bu meyveler güçlü antioksidan içeriğine sahiptirler.

    *Posa, potasyum ve C vitamini bakımından zengin olan sarı renkli meyveler güçlü bir antioksidandır.

    *Yeşil biberde C vitamini bakımından zengin içeriğe sahiptir.

    *Şifa deposu olan kayısı beta kerotin göz ve cilt sağlığı açısından son derece faydalıdır.

    *Hem C vitamini hem de antioksidana karşı koruyucu görev yapan domates de oksidanlara karşı koruyucu görev yapmaktadır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş