Serme ve gazete baklavasi (resimli)

Konu, 'Tatlılar' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    1. 1kilo baklavalık un
    2. 1kilo tereyağı
    3. 750gr ceviz(dövülmüş)
    4. 3yumurta
    5. 1su bardağı su
    6. yarım kahve fincanı sıvıyağ
    7. 1tatlı kaşığından az tuz
    8. şerbeti için
    9. 1 kilo toz seker
    10. 1 kilo su
    11. limon suyu
    Instructions:
    1. unu eleyin.yumurta,tuz,sıvıyağ ve suyla birlikte bir hamur yoğurun 20 dakika dinlendirin.dinlendirdiğiiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve bezeleyin.
    2. sonra bu bezeleri nişasta yardımıyla çok ince açın
    3. SERME BAKLAVA ICIN
    4. tepsinize kat kat sermeye başlayın.her katın arasına tereyağ serpmeyi unutmayın.yufkaların yarısını açtıktan sonra tam ortaya bolca cevizi yayın.diğer yufkalarıda aynı şekilde açtıktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyin.
    5. GAZETE BAKLAVA ICIN
    6. ince actigimiz, hamururu, oklavarla buzelelim, buzdugumuz hamuru gazete uzerine alip, tekrardan sekilleri bozulmadan kivrisik sekilde gazete uzerine acailim, uzerine ceviz serpip, gazetenin boy tarafindan tutup uzunlamasina rulo yapalim, rulo olan baklavayi, 3 cm seklinde kesip yaglanmis tepsiye dizelim hepsini yaptktan sonra
    7. kalan tereyağını iyice kızdırıp tepsinin her tarafına serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya kadar kızartın.çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirip soğuk şerbeti dökün , baklava soguksa serbet sicak olsun.şerbeti aldıktan sonra
    [​IMG]
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Serme gazete baklavasına başka bir örnek ;

    malzemesi
    3 tane yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    3 çorba kaşığı yoğurt
    3 çorba kaşığı sirke
    1 tutam tuz
    yufkaları açmak için :
    2 su bardağı un 1 su bardağı nişasta
    baklavanın üstüne dökmek için:
    1 bardak sıvı yağ 1 bardak margarin veya tereyağ
    yapılışı:
    bütün sıvı malzemeleri karıştırıp çok sert olmayan bir hamur yoğur.bir iki saat dinlendir ve bu hamurdan 14 beze yap bi yarım saat daha dinlendirki kolay açılsın.unu ve nişastayı karıştırıp bezeleri açabildiğimiz kadar ince açalım.sonra oklavaya gevşek olarak sarın ve kenarlardan elimizle büzdürelim.(çok sıkmadan)gazetenin üstüne hem acıp hem serin.15 dakika bekletip cevizi çok ufaltmayıp yufkanın üzerine serpin.gazetenin kenarından tutup rulo gibi sarın ve iki parmak eninde bıçakla kesin ve tepsiye dizin baya sık dizin hepsi bitince bir saat sonra yada hemen önce kısık ateşte margarini eritip iyice kaynatın suyu buharlaşsın sonra sıvı yağı koyup iyice ısınsın sonra baklavaların üstüne dökün veönceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.şeker ve suyu tencereye koyup kaynatın orta ateşte 5 dakika kaynadıkdan sonra limon suyunu koyup bi 5 dakika daha kaynatın şerbet iyice soğuyunca fırından çıkan baklavanın üstüne dökün şerbeti döktükten sonra baklavayı hiç yerinden hareket ettirmeyin yoksa baklava şekerlenir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş