Şerbetli Tatlılarda Şerbet Hazırlamanın Püf Noktası

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında ender tarafından paylaşıldı.

  1. ender

    ender Yeni Üye

    Şerbetli tatlıları herkes sever. Şerbetli tatlıların güzel olmasının sırrı şerbetinden gelmektedir. Peki, şerbet nasıl hazırlanır?

    Genel olarak bir bardak şeker için bir bardak su kullanırız. Şerbetin içine limon suyu eklediğiniz zaman şerbetin kristalize olmasını engellemiş olursunuz; ama limon suyunu asla önceden eklememeniz gerekir. Limon suyunu önceden eklerseniz şerbetin tadı acılaşır. Şerbetin çok sulu olması da çok kıvamlı olması da iyi değildir. Yoğun şerbet tatlının şerbeti emmesine sebep olurken; sulu şerbet tatlının biçiminin bozulmasına sebep olur.
    şerbet_.jpg
    Sıcak tatlıya sıcak şurup dökülmemelidir. Biri sıcak biri soğuk olmalıdır. Yani şerbet sıcak ise tatlı soğuk olmalı; şerbet soğuk ise tatlı sıcak olmalıdır. Tatlıyı pişirip şerbetledikten en az 4 saat sonra servis etmelisiniz. Tatlı şerbetli olarak ne kadar çok durursa o kadar güzelleşir. Buzdolabında şekerleneceği için tatlınızı oda ısısında tutmaya gayret etmelisiniz.

    Baklavanızın kıtır kıtır olmasını istiyorsanız baklavanızın hamuruna limon suyu ekleyebilirsiniz.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Bazı tatlılarda şerbet ustaları vardır, bu ustaların verdiği kıvam olmazsa tatlı tatlı olmaktan çıkar. Baklava, kadayıf usta ister.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...
Benzer Konularımız
  1. a
    Yanıtlar:
    2
    Okunma:
    701

Sayfayı Paylaş