Şekerli Hamur Tarifleri

Konu, 'Tatlılar' kısmında tazmanya tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tazmanya Yeni Üye

    Şekerli Hamurlar Nasıl Yapılır
    Şekerli Hamur Yapılışı
    Resimli Şekerli Hamurlar Tarifi

    Şekerli HamurlarTarifi Resimli

    [​IMG]

    MALZEMELER:
    • 450 gr. marshmallow şeker
    • 4 yemek kaşığı su
    • 500 gr. pudra şekeri
    • tuz

    YAPILIŞI:
    • Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
    • Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
    • Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
    • Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
    • Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
    • Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
    • Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
    • Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
    • Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
    • Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
    • Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
    • Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.


    netten alıntı
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Şekerli hamur tatlılarını çok severim ama ramazanda biraz ağır oluyor
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş