şeftali Soslu Yaz Muhallebisi

Konu, 'Tatlılar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    ŞEFTALİ SOSLU YAZ MUHALLEBİSİ





    [​IMG]











    MALZEMELER











    1 litre süt
    1 su b.toz şeker
    2 çorba k.un
    2 çorba k.pirinç unu
    1 p.vanilya
    Şeftali sos için:5 şeftali
    1 çorba k.nişasta
    4 çorba k toz şeker


    HAZIRLANIŞI



    İlk olarak muhallebi hazırlanır. Bunun için tencereye süt pirinç unu ve vanilya konularak karıştıra karıştıra pişirilir. Hazırlanan muhallebi kabın altına yayılarak soğuması beklenir. Bu arada kabukları soyulmuş şeftali doğrayıcıya alınır. Üzerine toz şeker ve nişasta eklenerek püre yapılır. Kısık ateşte pişirlir. Hazırlanan şeftalili sos muhallebinin üzerine yayılarak hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süslenir. Birkaç saat dolapte bekletildikten sonra servis yapılır.





    Afiyet Olsun
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Hmm şeftali soslu daha önce hiç denemedim. Yaz muhallebisinin tadı güzel olur ancak şeftali ile bakalım ne kadar keyif verecek.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş