Sebzeli Yaz Güveci

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Sebzeli Yaz Güveci nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    500 gr. kuzu kuşbaşı
    2 su bardağı bezelye
    2 adet kuru soğan
    8 diş sarmısak
    200 gr. tane fasulye
    1 adet patlıcan
    4 adet patates
    2 adet havuç
    2 adet domates
    4 yemek kaşığı sıvıyağ
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Patlıcanı çizgili şekilde soyun, kabakları temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın. Fasulyelerin uç kısımlarını kesip bütün olarak bırakın. Havuçları temizleyin, halka şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Bezelyelerin içlerini çıkartın. Bütün sebzeleri ayrı kaplarda bekletin.

    Kuzu etini yıkayıp tencereye koyun. 1 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve zar şeklinde doğranmış soğan koyun. Et suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Et suyunu çektikden sonra karıştırarak kavurun. Ocağı kapatın. Etin üstüne sırayla bezelye, havuç, patates, patlıcan, kabak ve sarmısak koyun. 2 adet domatesi rendeleyin. Kapağını hava almayacak şekilde kapatıp kısık ateşte 20 dakika kendi suyuyla pişirin. Sebzeleri dağıtmadan bir sefer karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 30 dakika daha pişirin. Tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirin.
     
  2. k

    kumru16 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. s

    sbalcioglu Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş