Sebzeli Tavuk (4 Kişilik) nasıl yapılır ?

Konu, 'Tavuklu Yemek Tarifleri' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    [​IMG]
    Sebzeli Tavuk (4 Kişilik) kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    1 Çay Bardağı Beyaz Şarap
    1 Yemek Kaşığı Kekik
    4 Adet Tavuk Butu (850 gr)
    2 Adet Havuç
    2 Adet İnce Pırasa
    1 Adet Kereviz
    2 Adet Soğan
    Tuz, Karabiber
    2 Yemek Kaşığı Margarin
    2 Yemek Kaşığı Silme Un
    1 Su Bardağı Tavuk Suyu
    2 Yemek Kaşığı Süt Kreması


    Yemeğin Tarifi
    Şarap ve kekiği karıştırın.

    Butları eklem yerlerinden ikiye ayırın, şaraplı karışımı üzerlerine dökün, bir gece buzdolabında bekletin.

    Sebze ve soğanları ayıklayın, küçük küçük doğrayın.

    Butları terbiyeden çıkarın, kağıt havlu ile kurulayın, üzerine tuz ve karabiber ekin.

    Kızgın yağda butların her iki taraflarını kızartıp tavadan çıkartın.

    Sebze ve soğanları tavadaki yağda pembeleştirin, tuz ve karabiberi ilave edin. Üzerlerine unu serpip biraz daha kavurun.

    Tavukları terbiye ettiğiniz sosu, et suyunu ve kremayı karıştırıp bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber katın.

    Butları sosa katıp ağzı açık olarak 280 C ısıttığınız fırının alttan 2. rafında 25 dakika pişirin.
     
  2. M

    Mina Yeni Üye

    Sebzeli tavuk oldukça besleyici ve lezzetli oluyor.
     
  3. Nursena

    Nursena Admin

    süper tarif canım 1 Çay Bardağı Beyaz Şarap 1 adet şarapcı birde tinerci ile bu yemegin tadına doyulmaz...
     
  4. i

    irem Yeni Üye

    Sebzeli tavuk misafirlerim geldiğinde cok yaptıgım bir yemek türüdür.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş