Sebzeli Pilav tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Sebzeli Pilav hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    3 su bardağı pirinç
    1 su bardağı mısır (konserve)
    1 su bardağı bezelye (konserve)
    1 demet dereotu
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 adet kuru soğan
    Tuz, karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Ayıkladığınız pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.



    Tencerede tereyağını eritin, zar biçiminde doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye dek kavurun. İçine pirinci ekleyip, 10 dakika daha karıştırarak kavurun. Üstüne haşlanmış bezelye, mısır, karabiber, tuz ve 4 bardak su koyup, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Kıyılmış dereotunu karıştırarak, servis yapın.
     
  2. d

    dertli Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. _

    __ezgi__ Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. _

    _sewda_ Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  5. b

    bg narin54 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  6. N

    NURBANU Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  7. s

    seda Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş