Sebzeli Fava nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Sebzeli Fava tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    2 su bardağı kuru bakla
    6 adet kesmeşeker
    1 adet kuru soğan
    1 demet dereotu
    3 adet havuç
    1 çay bardağı zeytinyağ
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Kuru baklaları ılık suda 1 saat bekletin.

    Havuçları soyun, kibrit çöpü şeklinde doğradıktan sonra kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Sonra da soğuk suda bekletin.

    Baklaları yıkayıp süzdükten sonra bir tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edin. Kesmeşeker, bir bütün kuru soğan, tuz ve zeytinyağının yarısını koyun. Kısık ateşte arada bir karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin. İçinden soğanı çıkarıp malzemeleri mikserden geçirin. Soğuk suyla ıslattığınız cam kasenin dibine havuçların yarısını döşeyin. Favanın da yarısını havuçların üstüne dökün. Tekrar 1 sıra havuç dizin. Kalan favanın içine ince kıyıymış dereotu ekleyip havuçların üzerine dökün. Fava kasesini buzdolabında bekletin, iyice donmalı. En az 4 saat sonra cam kaseyi sallayarak tabağa ters yüz edin. Üstüne kalan zeytinyağını döküp servis yapın.
     
  2. f

    fulyakc Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. j

    jirin Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. n

    nass Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  5. k

    kardelen63 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  6. çılgın

    çılgın Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  7. E

    Eldar Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş