Sebzeli Enginar nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Sebzeli Enginar nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    8 adet enginar
    2 adet patates
    2 adet havuç
    1 yemek kaşığı un
    1 bardak zeytinyağı
    10 adet arpacık soğan
    8 adet şeker
    2 adet limonun suyu
    4 bardak su
    Dereotu
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Patatesleri ve havuçları istediğiniz biçimde şekillendirin. Arpacık soğanları soyun.

    Limonları sıkıp, yarısından limonlu su yapın. Temizlediğiniz enginarları bu suda bekletin.

    Bir tencerede un ile zeytinyağını 2 dakika karıştırın. İçine patatesleri, havucu, arpacık soğanları, şekeri, kalan limon suyunu ve tuzu atın. 4 bardak su ilave edin. Kaynayınca, enginarları limonlu sudan çıkarın. Sapları yukarı gelecek şekilde tencereye yerleştirin. Tencerenin ağzını tabakla kapatın. Kısık ateşte 60 dakika pişirin.

    Enginarların soğumasını bekleyin. Servis tabağına sapları alta gelecek şekilde yerleştirin. Kenarlarına ve üstüne sebzelerinden koyun. Dereotuyla süsleyerek, servis yapın.
     
  2. o

    oraj Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş