Sebzeli Çin Pilavı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Sebzeli Çin Pilavı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    2 su bardağı baldo pirinç (veya evinizdeki herhangi bir pirinç türü)
    5 su bardağı ılık su
    3 yemek kaşığı sirke

    Sebze harcı için;
    4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    2 diş sarımsak
    2 adet orta boy kuru soğan
    2 tatlı kaşığı nişasta (buğday ya da mısır olabilir)
    2 adet orta boy havuç
    1 adet orta boy kabak
    3 yemek kaşığı soya sosu

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle, pirinci yıkadıktan sonra süzüp orta boy bir tencereye koyun. Üzerine ılık su ve sirkeyi ekleyip orta ateşin üzernde haşlanmaya bırakın. Eğer evinizde buharlı pişirme tenceresi varsa, pirinci buharda da pişirebilirsiniz.



    Diğer taraftan, sebze harcı için, derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Dövülmüş sarımsakları, soyup uzunlamasına doğradığınız soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.



    Uzun uzun dilimlediğiniz havuçları da hemen ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.

    Uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimlediğiniz kabakları da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun.



    Son olarak, soya sosunu ekleyip nişastayı ve toz şekeri serpiştirin.



    Yüksek ısılı ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyip ocaktan alın.



    Haşladığınız pilavı süzün. Birkaç kez soğuk sudan geçirerek nişastasını akıtın.



    Hazırladığınız sebzeli harcın içine, süzdüğünüz pilavı ilave edip karıştırdıktan sonra sıcak veya ılık olarak servise sunun.
     
  2. E

    Eflatun Moderatör

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. p

    penquen Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  4. n

    nuran57000 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş