1. Bu sitede çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Daha detaylı bilgi.

Sebzeleri Daha Besleyici Pişirme Yöntemleri Nelerdir?

Konu, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' kısmında hayal perisi tarafından paylaşıldı.

  1. h

    hayal perisi Yeni Üye

    Sebzeleri daha sağlıklı besleyici pişirmek ister misiniz? O halde size önereceğim yöntemlerden yararlanmaya ne dersiniz?

    *Havuç ve brokoli pişirmeden önce doğramalısınız; böylelikle içeriğindeki karotenleri ve antioksidanları açığa çıkaracaktır.

    *Yeşil yapraklı sebzeleri sote gibi pişirirken mutlaka zeytinyağı kullanmalısınız.

    *Kanserle savaşan bileşikleri açığa çıkarması bakımından sarımsağı soyduktan 15 dakika sonra yemeğe ilave etmelisiniz.

    *Sebzeleri büyük parçalara bölerek pişirmeniz sebzelerin besleyiciliği ve vitamin değerlerini açığa çıkarması bakımından dikkat etmeniz gereken noktalar arasında yer almaktadır.

    *Patatesler bütün halinde ve kabuklarıyla beraber haşlanmalıdır. Uzun süreli pişirerek patatesin vitamin değerini düşürmektedir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş