Sebze Sosu tarifi

Konu, 'Özel Soslar' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    [​IMG]
    Sebze Sosu nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 Soğan
    1 Diş Sarımsak
    1 Havuç
    2 Kereviz
    1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    1 Çorba Kaşığı Köri
    100 gr Haşlanmış Taze Fasulye
    1/2 Çorba Kasesi Su
    2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
    1/2 Kase Süzme Yoğurt
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin. Kapağı aralık olarak kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.

    Sebzeler suyunu salmaya başlayınca köriyi ilave edip kokusunu bırakması için 1-2 dakika bekleyin. Yarım kase su, limon suyu ve haşlanmış fasulyeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika pişirin. Gerekirse bir miktar daha su ekleyin.

    Hazırladığınız karışımı blender veya mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar ezerek çırpın. Yoğurdu ekleyin ve karıştırarak krema kıvamında bir sos haline getirin. Kısık ateşte 6-7 dakika kadar pişirin. Tuz, karabiber serpin ve sıcak olarak servis yapın.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Arkadaşlarımda çok beğendi paylaşım için teşekürler.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş