Sashimi

Konu, 'Yemekler' kısmında betül tarafından paylaşıldı.

  1. b

    betül Yeni Üye

    Sashimi hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    500 gr. balık (somon veya ton veya levrek ya da lagos balığı olabilir)
    1 adet orta boy havuç
    1 adet kırmızı turp

    Ayrıca;
    Japon soya sosu veya soya sosu
    Japon hardalı Wasabi veya acı hardal

    Yemeğin Tarifi
    Çiğ balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın. Yani fileto olarak hazırlayın. Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun. Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin.



    Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yanyana dizin. Havucu ve turbu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servise sunun.
     
  2. k

    kadersiz Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. p

    peerrriiii_ Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. a

    asi kız Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş