Sarımsaklı Tavuk Nasıl Hazırlanır?

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Kutup Yıldızı tarafından paylaşıldı.

  1. K

    Kutup Yıldızı Yeni Üye

    Tavuk sever misiniz? Sarımsaklı tavuk yemeye ne deriniz? Tavuğu bu sefer sarımsaklı yaparak farklı bir tat yakalamaya ne dersiniz?


    Malzemeler:

    • 4 adet tavuk but
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • Yarım çay bardağı zeytinyağ
    • 8-10 adet sarımsak
    • 4 adet patates
    • Tuz
    • Kekik
    • 1 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)
    • Toz kırmızı biber

    Tavukları bir kaba alınır; ayrı bir kapta yoğurt, sıvıyağ ezilmiş sarımsak ve baharatları karıştırın. Patateslerin kabuklarını soyup elma dilim şeklinde dilimleyelip hepsini bir kaba alarak karıştıralım.
    Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra yapışmaz bir tavada kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Su eklemiyoruz kendi suyuyla pişiyor. Sarımsaklı tavuğunuz hazır. Afiyet olsun.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Severiz neden sevmeyelim, şu saatlerde olsa da yesek modundayız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş