Sarığın Burma tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Sarığın Burma kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    10 avuç un
    10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
    2 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay kaşığı tuz
    ½ su bardağı ılık su
    Nişasta, un (açmak için)

    Şurubu için;
    5 su bardağı şeker
    5 su bardağı un
    2-3 damla limon suyu
    şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir. 10 adet beze yapılır. Her bir beze un ve nişasta karışımı ile ince açılarak, üstüne ceviz serpilir. Oklavanın iki yanından ortaya doğru hamur büzülür, oklavayı çekerek hamur tepsiye dizilir. Üstüne bol kızgın yağ dökülür. Kızgın fırında kızartıldıktan sonra yağı süzülür. Soğuyunca şurup ılık olarak dökülür.
     
  2. b

    baş belası Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. m

    melansi Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. b

    burcu Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. n

    nazlı Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  6. n

    nbaskale Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş