Sardalya Tavası (4 Kişilik) tarifi

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    [​IMG]
    Sardalya Tavası (4 Kişilik) hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    12 İri Sardalye
    3 Yumurta
    80 gr. Koyun Peyniri Rendesi
    1 Diş Sarmısakla Birlikte Kıyılmış 2 Tatlıkaşığı Maydanoz
    Limon
    Sirke
    Zeytinyağı
    Kızartmak İçin Zeytinyağı
    Galetaunu
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Sardalyaların pullarını kazıyın, karnını açıp içini temizleyin. Çok iyi yıkayıp suyunu süzmeye bırakın. Kafa ve kuyrukları ayıklamayın.

    Açık olarak bir yere yayın hepsini, tuz ve karabiber atın. Biraz sirke gezdirin üzerlerinde ve iki saat kadar sirkeyi emmeye bırakın.

    Peyniri kıyılmış maydanozla karıştırın biraz tuz ekleyin. biraz da zeytinyağı ilave edip iyice karıştırın. Sardalyaları, hazırladığınız bu karışımla doldurun ve ilk şekillerini vererek onları kapatın.

    Çukur bir kaba yumurtaları kırın, tuzlayıp çırpın. Bir tepsi üzerine unu, diğer birine de birkaç tatlı kaşığı galetaunu dökün. Teker teker unladığınız sardalyaları çırpılmış yumurtaya batırın, iyice yapışması için elinizle yardım ederek galetaununua bulayabilirsiniz.15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

    Bolca zeytinyağı kızdırın tavada, sardalyaların her iki tarafını da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Süzüp, sıcak sıcak servis yapın. Servis sırasında limon dilimleriyle süslemeyi de unutmayın.
     
  2. N

    Narin Yeni Üye

    tesekkurler, guzel paylasim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş