Saraylı Börek nasıl pişirilir ?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    [​IMG]
    Saraylı Börek nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    250 Gr Yağsız Dana Veya Koyun Kıyması
    1 Adet Soğan
    1 Adet Domates
    1 Adet Dolmalık Biber
    1 Demet Maydanoz
    1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
    1/2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
    2 Adet Yumurta
    4 Adet Yufka
    1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    1/2 Su Bardağı Süt
    Tuz , Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    1 çorba kaşığı margarini tavaya alarak,eritelim.Küçük doğranmış soğanı ve kıymayı rengi değişene dek margarin ile birlikte kavuralım.Dolmalık biberi ve domatesi küçük doğrayıp,ilave edelim.Yaklaşık 7-8 dakika kavurduktan sonra tavayı ateşin üstünden alalım.

    İnce kıyılmış maydanozu,dolmalık fıstıkları ve kuşüzümünü ekleyelim.Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.1 adet yumurtayı ve diğer yumurtanın akını kıymalı harcın üzerine ekleyip,karıştıralım.Tepsiyi yağlayalım.İlk iki yufkayı aralarına sütlü ve sıvı yağdan oluşan karışımdan serperek ve yufkaları buruşturarak,tepsiye yerleştirelim.

    Kıymalı harcı yayalım.Diğer yufkaları da aralarına sütlü yağ serperek, tepsiye yerleştirelim.Milföy hamurundan şeritler keselim.Yufkanın üzerine dilediğimiz şekilde yerleştirelim.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim.Dilimleyerek servis yapalım.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Eti yıkayıp kendi suyunda kavurarak pişirin
     
  3. b

    bayanavon Yeni Üye

    börekler arasında en sevdigim börek saraylı böregi diyebilirm
     
  4. Yamesin

    Yamesin Yeni Üye

    daha önce yememiştim en kısa sürede deniyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş