Saray Sarması Tatlısı Nasıl Yapılır?

Konu, 'Tatlılar' kısmında Mavi tarafından paylaşıldı.

  1. M

    Mavi Sağlık Ekibi

    Saray Sarması Tatlısı Yapılışı?
    Saray Sarması Tatlısı Nasıl Yapılır?
    Saray Sarması Tatlısı Tarifi Resimli

    Saray Sarması Tatlısı Yumuşacık bir lezzet...

    [​IMG]

    Saray Sarması Tatlısının Malzemeleri

    1 litre süt
    1,5 su bardağı toz şeker
    6 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı margarin
    1 paket vanilya
    1 su bardağı hindistan cevizi
    2 adet muz

    Hazırlanışı

    Derin bir tencerede; süt, toz şeker, margarin ve unu karıştırın.
    Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
    Ocaktan indirmeden 5 dakika önce vanilyayı ekleyip karıştırın.
    Büyük bir tepsinin tabanını Hindistan ceviziyle kaplayın.
    Tenceredeki muhallebiyi tepsiye dökün.
    Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
    1 gece bekletin.
    Servis yapacağınız zaman tatlıyı dikdörtgen parçalara kesin.
    Her bir parçanın ortasına muz dilimi koyun.
    Rulo şeklinde sarın.

    Afiyet bal şeker olsun Yasam ve Sağlık üzerine.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Saray sarmasını görünce aklıma birden afyon kaymaklı lokumları geldi..
     
  3. M

    Misafir Misafir

    Saraylarda yapılan ağzıma layık bir tatmış :)
     
  4. M

    Muhibbi Yeni Üye

    Ayy canım cektı yaa harika gözüküyor:cool::cool::cool::cool::cool:
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş