Saray Kesmesi nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Saray Kesmesi
    Malzemeler
    Yarım kg kesme makarna
    2,5 litre su
    2 yemek kaşığı tereyağı

    Kıymalı harç için;
    250 gr kıyma
    2 adet domates
    3 adet kuru soğan
    1 çay bardağı su
    1 çay kaşığı tuz, karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Önce makarnanın harcını hazırlayın. Derin bir tavanın içine ince kıydığınız kuru soğanları koyun ve su ekleyerek ateşe alın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve pişmekte olan soğanlara katın. Son olarak kıymayı da ekleyip, karıştırarak, kıyma suyunu çekinceye dek pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekip, ateşten alın.



    Başka bir tencerede kaynayan suya kesme makarnayı atın, haşlanınca süzün. (Suyunu herhangi bir çorbaya katarak değerlendirebilirisiniz.) Makarnalar süzgeçteyken, makarna tenceresinde tereyağını eritin. Makarnaları ve kıymayı katarak hafifçe karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.
     
  2. a

    abca Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. i

    isilnil Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. n

    nuraygürel Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş