Sana Mutfağı

Konu, 'Aşçılar' kısmında I$ık tarafından paylaşıldı.

  1. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Hanımlar sırada Sana mutfağı var neler mi var neler madameli ekibi olarak sizlere önce sana mutfagından sana böregini sunacagız :)

    [​IMG]

    Patates salatasi'nin cok cesiti var ben en kolay olani hazirladim.Haşlayıp icine maydanoz,domates

    salatalik,sogan,kivircik,tuz,sizma,limon,pul biber karistirdim.Borek ben yillar once sana boregi diye not almistim buzluk boregi'de diyorlar.3Yufka her katina eritilmis sana yagi suruluyor ve ust uste konuyor.Yufkalar sigara boregi gibi kesiliyor.Genis kenarina peynir,maydanoz karisimi

    konuyor sariliyor.Sarilan yufkalar hemen kullanilmayacaksa buzluga konur.Borekler ici su dolu bir tasin icinde 5 dakika bekletilir,firin kabina dizilir yumurta sarisi ,susam 180c firinda pisirilir.
    [​IMG]

    TAVADA KOLAY SU BÖREĞİ‏
    • MALZEMELER:4 Adet yufka
    • 1,5 Subardağı süt,
    • 1Subardağı sıvı yağ,
    • 2 Yumurta,
    • Ek MALZEME: Peynir, Maydanoz(farklı malzemelerde kullanabilirsiniz)
    HAZIRLANIŞI:

    Süt yağ ve yumurtayı bir kabın içinde çırpın.Başka bir tabakta peyniri rendeleyip maydanozla karıştırın..Teflon tavanızın içini paket yağ ile yağlayın. bütün yufkayı açın ,tavanızın kenarından taşsın sıvı harçtan serpin 2.yufkayı keserek gelişi güzel yerleştirip sıvı harçtan aralarına bolca serpiştirin 3. yufkanın yarısını yerleştirdikten sonra peynirli harcınızın tamamını üzerine dökün yufkanınyarısıyla kapatıp sıvı harçtan dökün kalan yufkayı da aynı şekilde yapın en son kenarda kalan yufkaları kapatarak işleminizi bitirin ocağın üzerinde kısık ateşte kızarana kadar pişirin… çay saati için vazgeçilemez bir lezzet afiyet olsun



    Acem Pilavı Tarifi



    Malzemeler

    - 3 yemek kaşığı Sana Kase
    - 500 gram kuzu eti
    - 2 su bardağı pirinç
    - 1 adet kuru soğan
    - 2 adet sivri biber
    - 2 adet taze soğan
    - 1 su bardağı bezelye
    - 3 su bardağı et suyu
    - 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    - Tuz ve karabiber
    Hazırlanışı
    Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız. Kuru soğanı piyazlık doğrayınız. Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız.

    Yayvan bir tencerede Sana Kase kızdırıp, içine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurunuz. Etler kavrulunca içine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz.

    Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz. Soğanlar renk alınca, içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz.

    En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana kadar pişiriniz.

    Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz.

    Bademli Damla Sakızlı Kek

    Malzeme

    - 200 g Sana yağı
    - 1,5 su bardağı pudra şekeri
    - 3 adet yumurta
    - 1 su bardağı yoğurt
    - Yarım su bardağı badem
    - 3 diş damla sakızı
    - 1 adet portakal kabuğu rendesi
    - 3,5 su bardağı un
    - 1 paket kabartma tozu
    - 1 paket vanilya
    Hazırlanışı
    Derin bir kabın içinde oda sıcaklığında 30 dakika beklettiğiniz yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar bir çırpıcı veya mikser yardımı ile çırpınız.

    Şeker yumurtaların içinde iyice eridikten sonra oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sana yağını karışıma ilave edip, çırpmaya devam edin.

    Daha sonra içine yoğurdu, vanilyayı, portakalın kabuğunun rendesini ekleyip, karıştırmaya devam edin.

    Bir süzgeç yardımı ile eleyerek un ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırın.

    En son içine çekilmiş bademi, dövülmüş damla sakızını ekleyip, kek harcını tahta bir kaşık ile karıştırın.

    Kek harcını, Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına alıp, önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 35?40 dakika pişirin.

    Pişen keki kalıbında 5 dakika bekletip, servis tabağına ters çevirip, servis edin.


    Baharatlı Kolay Poğaça

    Malzemeler

    - 200 g Sana Hamurişi
    - 3 su bardağı un
    - 2 adet yumurta
    - 1 kahve fincanı yoğurt
    - 1 paket kabartma tozu
    - 1 tuz kaşığı tuz
    - 1 tuz kaşığı kırmızı pul biber
    - ½ demet dereotu
    - 1 su bardağı beyaz peynir
    - 1 su bardağı kaşar peynir
    - 4 adet taze soğanın yeşil sapı
    - 1 tuz kaşığı kekik
    - 1 tuz kaşığı kuru nane
    - Üzeri için:
    - Çörek Otu
    Hazırlanışı
    1 adet yumurtanın sarı ve beyazını ayrı kaplara ayırın.

    Derin bir kâsenin içine yumurtayı, yumurta beyazını, oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Hamurişi, ilave edip, yoğurun veya mikser ile çırpın.

    Harcın içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, tuzu ve kabartma tozunu ilave edin.

    Daha sonra, kırmızı pul biberi, kekiği, kuru naneyi, rendelenmiş beyaz peyniri, kaşar peyniri, kıyılmış taze soğan saplarını, dereotunu ilave edip, iyice yoğurun.(Hamur ele yapışmayacak hale gelinceye kadar. Eğer hamur yoğrulduğu halde ele yapışıyorsa, içine ekstra un ilave edip, yoğurun.)

    Hamur kıvamına gelince ceviz büyülüğünde parçalar koparıp, hamuru yuvarladıktan sonra hafifçe avucunuz içiyle üzerine bastırıp, ortadan ikiye katlayarak poğaça şekli verin. (Mısır unlu poğaça gibi)

    Baharatlı kolay poğaçaları Sıvı Sana ile yağladığınız fırın tepsisine dizin.

    Üzerine bir fırça yardımı ile ayırdığınız yumurta sarısını sürün.

    En son poğaçaların üzerine çörek otu serpin.
    [​IMG]
    Poğaçaları önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 25 30 dak. üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. Yamesin

    Yamesin Yeni Üye

    Çok güzel paylaşım valla bana bşeyler oluyor dayanamıyorum artık
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    sana mutfağı uzun yıllardır bizlere farklı güzel lezzetler sunuyor. Ellerinize sağlık.
     
  4. Nursena

    Nursena Admin

    Sana kendini kanıtlamış bir marka önceden sana destek hattı vardı telefonla sıkıntıları çözüyorlardı yemek tarifleride birbirinden güzel. Sana bu işe daha çok ağırlık vermeli.
     
  5. A

    Abdullah Yeni Üye

    yemek tarifleride birbirinden güzel. Sana tat veriyor bu gibi şeylere...
     
  6. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Cok farkli seylere benziyor.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş