Samosa Börek (4 Kişilik)

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    [​IMG]
    Samosa Börek (4 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tane kimyon
    1 çay kaşığı tane kişniş
    1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
    1 tatlı kaşığı toz kişniş
    1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
    1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
    Yarım kase haşlanmış bezelye
    1 adet sivribiber
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz
    Hamur için :
    Yarım kg un
    1 çorba kaşığı kekik tohumu
    Yeterince su ve tuz
    Kızartmak için : Sıvıyağ


    Yemeğin Tarifi
    Hamur için yarım kg unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.

    İç malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edin. 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin.

    Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin. Yuvarlağı ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvı yağda pişirin.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    farklı bir tat beyenmedim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş