Şambaba (4 Kişilik) nasıl yapılır ?

Konu, 'Tatlılar' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    [​IMG]
    Şambaba (4 Kişilik) kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    1 Su Bardağı Sıvı Yağ
    2 Çay Bardağı Su
    1 Çorba Kaşığı Sirke
    Alabildiğince Un
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    2 Çorba Kaşığı Yoğurt
    Kavurmak İçin: 3 Çorba Kaşığı Un
    Üzerine :
    1 Adet Yumurtanın Sarısı
    2 Çorba Kaşığı tereyağı


    Yemeğin Tarifi
    Unun ortasını havuz gibi açalım. Yumurtaları, ılık şekerli su ile eritip, kabartılan mayayı, bir tutam tuzu ve yağı ilave ederek yoğuralım. Tek kişilik kağıt ya da alüminyum kek kalıplarını yağlayıp şeker serpiştirelim. Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım. Tepsiye dizerek oda sıcaklığında yarım saat bekletelim.

    110 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkaralım. Şekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak, şurubu hazırlayalım. Şambabaları kaynayan şerbete ekleyip ters yüz ederek birkaç dakika şerbetin içinde kaynatalım. Üzeri için, yarım paket kakaolu pudingi üzerinde yazılan tarifte olduğu gibi hazırlayalım. Basit şambabaların üzerine dökerek servis yapalım.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    yapımı zor mu aceba
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş