Salçalı Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Konu, 'Pilavlar' kısmında denizfeneri tarafından paylaşıldı.

  1. d

    denizfeneri Yeni Üye

    Pilavlar arasında gittiğim bir yemekte yediğim salçalı şehriye pilavının tadına doyamadım. Hep beraber bu pilavın nasıl yapıldığını öğrenmeye ne dersiniz?

    Malzemeler:
    1 paket arpa şehriye
    Kaynatmak için bol tuzlu su
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
    1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
    Karabiber

    Hazırlanışı:
    Arpa şehriye haşlanır ve süzülür. Birbirine yapışmaması için üzerine bol sıcak su dökülür. Tencerede ısıttığımız sıvı yağ üzerine salça ve diğer malzemeler eklenerek güzelce karıştırılır. Üzerine arpa şehriye ilave edilir. Salça arpa şehriyenin her yerine eşit olarak dağılana kadar karıştırılır. Yemeklerde garnitür olarak da servis edilen bu pilav aynı zamanda çocuklar için yoğurt ile ana yemek gibi de tüketilebilmektedir.
     
  2. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Pek fazla malzemesi yokmus sanirim, tesekkurler .
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş