Salçalı Niyoketti nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Salçalı Niyoketti nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    Hamuru için:
    3 adet orta boy patates
    1 adet yumurta
    2 su bardağı un
    1 su bardağı patates nişastası
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Patatesi haşlayıp rendeleyin. Yumurta, tuz ve un koyup yumuşak bir hamur tutun.

    Patatesli hamuru elinizle yuvarlayarak parmak kalınlığında şerit yapın, küçük küçük kesin. Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. 7 dakika haşlayıp süzün.

    Makarna sosla karışınca ocağın altını kapatın. Parmezan peyniriyle süsleyip servis yapın.



    SOSUN TARİFİ

    Mantarları, suyunu bırakıp çekene kadar tavada kavurun. Domates püresi, karabiber, tuz ve reyhan ilave edip 2 bardak sıcak su koyun. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Zeytinleri niyokettiyle birlikte sosa karıştırın.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Daha önce niyoketti tarifi görmemiştim teşekkürler canım
     
  3. şaheste

    şaheste Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. q

    qbraa Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş