Salatalık Turşusu

Konu, 'Turşular' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    3-4 kg küçük körpe salatalık

    5-6 Dal kereviz yaprağı

    1 Baş sarmısak

    1 Adet limon

    1 Demet dereotu

    2-3 Adet defne yaprağı

    1 Litre su

    6 Çorba kaşığı tuz





    HazırlanışıTaze aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp temizleyin.
    Temiz bir iğneyle birkaç yerinden delin.
    Kavanozun dibine birkaç dal kereviz yaprağı yerleştirin ve bunun üzerine de iki ince limon dilimi koyun.
    Salatalıkları sıkıca yeşleştirin.
    Aralarına sarmısak dişlerini defne yaprağını ve kereviz yaprağını sıkıştırın.
    İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin.
    Yerleştirme işlemi bitince 1 litre suya (kaynatılmış ve kireçsiz) 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak salamura suyunu hazırlayın.
    Tuz iyice eridikten sonra kavanoza dökün.
    Eğer su salatalıkların üzerini örtmediyse aynı şekilde tuzlu su hazırlayıp salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyun.
    Salatalıkların üzerini defne yaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını kapatın.
    Oda sıcaklığında 3-4 hafta suyunu zaman zaman savurarak bekletin.
    3-4 hafta sonra turşunuz hazır hale gelmiş olur.
    Salatalık Turşusu yemek tarifleri
     
  2. N

    Narin Yeni Üye

    cok guzel ve taze oluyor, tursu'yu cok seviyorum. Özellikle tursu suyuna bitiyorumdur :)
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Bilmiyorumki yemisimdir belki daha önce, ek olarak Narin arkadasima katiliyorum tursu suyu bir harika oluyor :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş